diensten

Relatietherapie

Spanningen en problemen komen in elke relatie wel eens voor en zijn niet altijd een reden tot ongerustheid. Vaak slagen mensen erin om hun problemen zelf, of met behulp van vrienden en familie op te lossen. Soms zijn de moeilijkheden echter zo groot dat men de hulp inroept van een relatietherapeut.

De therapieruimte is een neutrale plaats waar moeilijk bespreekbare onderwerpen in een serene sfeer aan bod kunnen komen tijdens de relatietherapie. Hier kunnen irritaties of verwachtingen uitgesproken worden, zonder de relatie nog meer onder druk te zetten.

In relatietherapie wordt niet enkel aandacht besteed aan de individuen, maar ook aan de dynamiek van de relatie. Bijvoorbeeld: de mate van afstand en nabijheid tot elkaar, de stijl van contact maken, het vermogen om conflicten op te lossen, … Relatietherapie betekent dat je met twee aan het werk wordt gezet onder begeleiding van de therapeut.

De therapeut biedt geen pasklare oplossingen aan, maar geeft het koppel de kans om in de veilige omgeving van de therapieruimte weer tot een opbouwende communicatie te komen.

Hoewel er tijdens relatietherapie ook individueel kan gewerkt worden, ligt de klemtoon dus op het koppel.

meld je aan voor een afspraak

Onze therapeuten