Onze visie

Systeemtherapie

Iedereen maakt deel uit van verschillende sociale systemen: thuis, op school of in ons werk hebben we contact met andere mensen. Met sommige mensen hebben we oppervlakkig contact, met anderen onderhouden we een intensievere relatie.

Systeemtherapie gaat er van uit dat je deels bent wie je bent door je omgeving: het gezin waaruit je afkomstig bent en je huidige sociale context. Je gezins- en familieleden spelen in je leven een belangrijke rol.

Een systeemtherapeut daagt je uit je hulpvragen in verband te brengen met de relatie met je partner, je kinderen, je ouders, je grootouders en andere belangrijke (familie)relaties.

Het is vanzelfsprekend dat je familieleden kunnen deelnemen aan de gesprekken. De therapie richt zich op het geven van nieuwe betekenissen aan de gebeurtenissen in je leven en op het uitlokken van relationele betrouwbaarheid. Hoe kun je weer afgestemd worden op het positieve? Hoe kan het vertrouwen tussen jou en de ander vergroot worden?

Oplossingsgerichte loopbaanbegeleiding

Oplossingsgerichte coaching is gericht op de toekomst en op alle werkzame krachten en bronnen uit heden en verleden. Er wordt aandacht besteed aan eigen kwaliteiten, sterktes en eerdere successen van de coachee om tot verbetering te komen.

Ook ondersteunende en inspirerende mensen, nuttige kennis of andere hulpbronnen uit de omgeving van de coachee worden uitgebreid in kaart gebracht.

Er gaat zo weinig mogelijk aandacht naar de analyse van het probleem, waardoor mensen niet vast geraken in negatieve gedachtenkronkels. Want dit piekeren vergt veel energie, is overbodig en staat vaak in de weg van de eerste stapjes in de richting van verbetering.

meld je aan voor een afspraak