team

Fien De Vos

psycholoog/psychotherapeut (jong)volwassenen – hoogbegaafdheid

Hoi, ik ben Fien, Klinisch Psycholoog en Oplossingsgericht Therapeut (i.o.).

Na mijn opleiding Psychologie ben ik direct in het onderwijs gestart, waar ik 10 jaar als leerkracht en stagebegeleider heb gewerkt in de 3e graad. In deze job heb ik reeds uitgebreide ervaring kunnen opdoen met het coachen en begeleiden van adolescenten. De voorbije twee jaar heb ik als psycholoog gewerkt met hoogbegaafde adolescenten en volwassenen bij Exentra vzw. Daar ging ik met hen vooral aan de slag met moeilijkheden omtrent communicatie, faalangst, studieproblemen, depressie, bore-out en burn-out, ‘overpresteren’, jobhopping e.d.m.

Gesteund door mijn opleiding Oplossingsgerichte Cognitieve Systeemtherapie aan het Korzybski-instituut probeer ik steeds mee op zoek te gaan naar wat mensen graag wensen, waar en wanneer dit al (een beetje) van toepassing is, wat een volgend stapje in deze richting kan zijn, … steeds gelovend in en gebruikmakend van de reeds aanwezige sterktes en krachten.

Binnen BunderBos begeleid ik vooral adolescenten, en hun ouders, en volwassenen die last ervaren in hun dagelijks leven omwille van meer- of hoogbegaafdheid, stemmingsproblemen, (faal)angst, en studie- of werkgerelateerde moeilijkheden.

Het klinisch en therapeutisch werk bij BunderBos combineer ik met een deeltijdse functie als verantwoordelijke van een buitenschoolse opvang. Ook geef ik af en toe workshops aan kleuters en jonge kinderen.

Verder kan ik genieten van zingen, de voetbalmatchen van de kids, uit eten gaan, het frisse gevoel na een kappersbeurt, uitslapen, ‘kinderwijsheid’, nieuwe dingen leren, een (bos)wandeling, en zoveel meer.